"Hajfenor till skulderblad"

Expressens krönikör Karl-Johan Karlsson uttalade sig i dag om modeindustrins sjuka ideal. Bra gjort! Äntligen en man som tar tag i en viktig och ständigt aktuell fråga. Eller var det så himla bra? Någonstans i artikeln går allt käpprätt åt helvete, när man helt från ingenstans tar för givet att kvinnor väljer att följa de sjuka idealen för att tillfredsställa den manliga delen av befolkningen. Eh... va?

 

"Jag behöver ingen stor undersökning för att slå fast att nästan inga killar vill ha flickor på 1,80 som knappt passerar 40-strecket på vågen. Forskning har visat att män snarare gillar smala midjor kombinerat med breda höfter, med andra ord kurviga tjejer.
Hela showen verkar vara en intern angelägenhet, kvinnor emellan. Vi män står vid sidan av och skakar på huvudet.
Det är kanske är dags att fler av oss kliver upp på catwalken och förklarar att vi inte tänder på hajfenor till skulderblad och revben utanpå huden."

 

Åh nej, män tänder inte på benknotor! Skynda er kvinnor, ni måste gå upp i vikt så att männen kan få upp snoppen! DET HÄR ÄR EN KATASTROF! Tur att hela situationen går att rädda genom att delge tjejerna informationen om att killar helt enkelt inte blir kåta av pinnsmala tjejer. Karlsson har räddat dagen och nu slipper kvinnor att svälta sig. Alla problem är lösta.

 

Slutet gott, allting gott.

 

Ni kan läsa krönikan i sin helhet här.

 


Rio Claro Sauvignon Blanc

Det ekologiska chilenska vinet Rio Claro från familjen Torres är ett vitt vin gjort på druvan sauvignon blanc. Enligt Systembolaget har vinet en torr, mycket frisk, ungdomlig och aromatisk smak med inslag av krusbär, passionsfrukt, nässlor och gräs.
 
Fia: Rio Claro har en pärlande effekt på tungspetsen och smakar... vin. Inget speciellt som får en att vilja ha mer. Innehåller 12,5 % alkohol som man – om man är känslig – känner tydlig smak av. Tar du en för stor klunk blir det obehagliga rysningar längs ryggen. Gillar llaman på korken och det är ett helt ok vin att pimpla till maten. 69 kronor för 750 ml är ett överkomligt pris för en student.
 
Sambo: Frisk och angenäm smak, känns fräscht och krispigt. En gås på flaskan och ekologiskt ger pluspoäng. Absolut ett vin jag skulle kunna tänka mig att köpa igen.
 
 
 
 
Anledning till vinrecensionen: Fia och Sambo kommer att smaka av och skriva om vin, för att i framtiden kunna gå tillbaka i arkivet och hitta bortglömda älsklingar. (Och förhoppningsvis kunna ge er tips om vad som är gott och inte) Vi har ingen som helst utbildning eller kunskap kring dryck. Inläggen är inte sponsrade, utan vi lägger våra obefintliga studiemedel till att köpa billig, alkoholhaltig vätska någon/några gånger i månaden.
 
Follow on Bloglovin